Muštáreň

Šťavu vyrábame zo zrelých starostlivo vybraných jabĺk. Po dôkladnom umytí sa jablká pomelú a vylisujú. Vylisovaná šťava sa číri, kde sedimentáciou a odkalením stráca zvyšky vlákniny, čím je dosiahnutý príjemný vzhľad. Potom šťavu prefiltrujeme a bez pridania vody, cukru a konzervačných prísad pasterizujeme a plníme do sklených fliaš. Trvalá kontrola kvality vstupných surovín i rýchla technológia spracovania, ktorá zabraňuje oxidácii, sú zárukou zachovania vône, chutí i farby šťavy rovnako ako v čerstvom jablku.

Na 1 liter šťavy potrebujeme takmer 2 kg jabĺk v závislosti od odrody.

Na rozdiel od iných osviežujúcich nápojov, čisté šťavy neobsahujú syntetické arómy, sladidlá, kyseliny ani konzervačné látky. Bohatá je na beta-karotén, biotín, vitamín C, kyselinu listovú, malé množstvo vitamínu B1, B2, B6, minerálny draslík, fosfor, horčík, síru a vápnik.